Calendar soiuri afin, perioada maturare

Varietati de afin

Varietatile de afin disponibile in pepiniera noastra sunt multiple si alese cu mare atentie in urma numeroaselor cercetari. Pentru a realiza o plantatie de afine de succes este necesar alegerea inteligenta a varietatilor luand in calcul urmatoarele aspecte: cererea de afine intr-o perioada anume din an, pretabilitatea varietatii in diferitele zone, un numar redus de lucratori in plantatie pe o perioada extinsa de timp, frecventa fenomenelor meteo nefavorabile (ingheturi timpurii sau tarzii, grindina, seceta, ploi abundente toamna).

  Doar alegerea celor mai bune varietati nu este suficient. Sursa de provenienta a plantelor este critica (subliniem acest aspect). Ne vom concentra  pe doua aspecte: linia genetica si modul de obtinere a plantelor, butasi afin sau plante in vitro. Linia genetica este esentiala, o linie genetica indoielnica va lua mai multi bani din buzunarul fermierului decat ii va aduce. Modul de obtinere a plantelor de afin este din nou foarte important. Plantele de afin obtinute in vitro prezinta uniformitate de crestere si de productie, sunt libere de virusuri, iar datorita multiplelor tulpini pe care le prezinta productiile sunt mai timpurii si mai mari. Cei care opteaza pentru plante obtinute prin butasire (butasi afin) pot avea suprize, de cele mai multe ori neplacute, plante neuniforme ca si crestere, productie variabila de la planta la planta, intrare tarzie in perioada de fructificare.            

Pasiunea noastra pentru afine

  Noi cei de la Nobilfruct Transilvania va vom ghida pentru a avea un succes garantat cu minunata cultura de afine. Va asiguram plante obtinute in vitro din cea mai buna linie genetica disponibila in Europa.

VIITORUL ESTE PROMITATOR

   Suntem convinsi ca aceasta cultura a afinului american are un potential extraordinar pentru fermierii din Romania. Este misiunea noastra sa lucram cu fermierii romani, sa fim aproape de ei sa invatam, sa inovam sa impartasim idei. Sa oferim clientilor cele mai bune plante de afin si suportul tehnic atat de necesar in aceasta industrie in continua crestere.